O produkcie:
Mąka migdałowa powstała w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych migdałów. Posiada charakterystyczny migdałowy smak i jest bardzo sycąca.
Składniki:
100% zmielone migdały blanszowane.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna – 2519 kJ/600 kcal; tłuszcz –50g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,5 g; węglowodany – 10,7 g, w w tym cukry- 3,6g; błonnik – 11g; białko – 21g; sól – 0 g
Sposób użycia:
Mąka migdałowa jest idealna do zagęszczania zup i sosów. Polecana także jako alternatywa dla popularnej mąki pszennej, do wypieku ciast i pieczywa. W wielu przepisach można śmiało zamienić ¼ tradycyjnej mąki na mąkę migdałową. Produkt doskonale sprawdzi się jako składnik ciastek, omletów, tart i mokrych ciast.
Sposób przechowywania:
Rekomendowana temperatura przechowywania: 5-25 ° C.
Produkt należy przechowywać w pomieszczeniach czystych i suchych, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać: gorczycę, soję, gluten, orzeszki ziemne, orzechy, dwutlenek siarki, seler i nasiona sezamu.
Najlepiej spożyć przed:
Data minimalnej trwałości do spożycia podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu.
Podmiot odpowiedzialny:
SHG GROUP Michał Wolańczyk, 39-200 Pustynia 150d
W związku z dużą rotacją produktów informujemy, że dane takie jak termin przydatności do spożycia oraz kraj pochodzenia produktu obecnie wysyłanej partii uzyskać można poprzez kontakt z naszym Biurem Obsługi Klienta.
Dowiedz się, jak zadbać o swoje zdrowie, korzystając z porad naszych ekspertów.